Who We Are

The Rikky Rokker Experience bestaat uit 8 muzikanten en een tekstschrijver!

De band speelt onvervalste rock-originals geïnspireerd op de rock muziek uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Verder op (klik) onze pagina kun je lezen wat het verhaal achter deze rock-originals is! De liefde voor muziek uit dit tijdperk heeft geleid tot een nieuw project en de band heeft zich naast hun eigen muziek, toegelegd op het coveren van Meat Loaf's greatest hits! Laat je in een set van een uur, met de tonen van Paradise by the dashboard light en Anything for love, mee terug nemen in de tijd! Zing mee, dans mee en re-live it!

Our Team

Raymond Reinaerdts

Lead zang

Sinds de geboorte van TRRE neemt Raymond de leadzang voor zijn rekening. Na meerdere bands doorlopen te hebben kwamen Jax en Raymond elkaar tegen bij de metal formatie Angels Decay. Diverse jaren verder kwam de vraag van Jax, of Raymond zin had om bij TRRE te komen zingen.
Enthousiast werd deze kans aangepakt en na zoveel jaren, is dat enthousiasme nog niet verminderd!
Uiteindelijk is er besloten, om de Corona tijd zinvol door te komen, om te beginnen met het coveren van Meat Loaf songs.

Anita Aalders

Lead & achtergrond zang

Ik ben op 19-jarige leeftijd begonnen in een Bluegrass band. Deze band is later overgegaan in een rockband, waar Jax de drummer werd. Hier zijn we jaren mee in de weer geweest. Ook nog zangeres in een bruiloft band.

Na een paar jaar niks gedaan te hebben, vraagt Jax mij, notabene op mijn verjaardag om samen weer een band te beginnen. Nu wel met eigen werk. Beiden delen we de passie voor de muziek van Jim Steinman. Meat Loaf vinden we dan ook geweldig. Samen zijn we ook naar enkele concerten geweest. Ook kent hij Raymond. Samen met Eddy, Kelly, Daniel, Jasmijn en Jan, is de band compleet.

Nu een paar jaar later zijn sommige bandleden gewisseld.
Samen muziek maken, is een heel goed medicijn tegen van alles.
Nooit gedacht dat ik zo lang zou zingen. Ik zie de 60 jaar al bijna in de ogen, maar op de bühne.......

Suzanne Pluymakers

Lead & achtergrond zang

Suzanne Pluymakers is in 2015 aan de band toegevoegd. Zij neemt de backing/ lead vocals voor haar rekening. Suzanne heeft bij verschillende zangcoaches les gehad en uiteindelijk in de EVT (bij Diana Olierook) de meest passende lesmethode gevonden. Bandervaring is ontstaan bij de cursus “Spelen in een band” bij Kumulus. Nadat de podiumbibbers verleden tijd waren heeft Suzanne besloten zich bij een bestaande band te voegen. Ze heeft bij verschillende coverbands gezongen. Nadat deze bands ophielden met bestaan, was daar TRRE.

Roy Simons

Lead & rhythm gitaar, lead & achtergrond zang

Tijdens de vervelende Corona-periode had Roy bijna zijn gitaar aan de wilgen gehangen totdat drummer Sjaak hem de directe vraag stelde of hij zin had om de plaats van de vertrekkende lead guitarist in te nemen. Daar hoefde Roy niet lang over na te denken want dat was toch nog een van de dingen die deze autodidact nog nooit eerder had gespeeld maar wel op zijn ‘bucket list’ had staan: super goldies van MeatLoaf!
Roy heeft een brede muzieksmaak en dat zie je terug in zijn muzikaal verleden: of het nu van stevige rock tot swingende disco-soul is, of van sjoenkelende carnaval tot modernere top-100, hij probeert telkens weer te knallen!

Michel Drenth

Rhythm gitaar

Door mijn vader ben ik als jonge jongen ik al vroeg in contact gekomen met muziek, muziek installaties en gitaren.
Op mijn 16de heeft hij me aangestoken met het gitaar virus. Eind jaren 90 zijn we samen in de geluidsverhuur gegaan. Via deze weg heel wat bands mogen voorzien van een PA en heel veel gezien. Ik heb zelfs "The Rikky Rokker experience" in een oude bezetting nog van PA mogen voorzien in deze tijd.
Het enthousiasme voor het zelf maken van muziek is uiteindelijk ook op mij overgeslagen en heb ik in meerdere bands gespeeld.
In 2017 was "The Rikky Rokker experience" op zoek naar een nieuwe gitarist. Via de bassist (Hen), een dorpsgenoot, zijn we in contact met elkaar gekomen en sindsdien geef ik samen met TRRE vol gas!

Hen Litjens

Bass gitaar

Ik ben jaren geleden begonnen op de lagere school met een akoestische gitaar. Via een vriend vervolgens in contact gekomen met een elektrische gitaar en samen de wens uitgesproken om een band te beginnen samen met een andere gitarist en drummer. Het probleem was dat een band met 3 gitaristen weinig body had door het missen van een bas. Enigszins met tegenzin heb ik deze taak op me genomen. Achteraf een hele goede keus.
Na een wat privé lessen bij o.a.John van Lierop en Wladimir Geels en zelfstudie werd ik door een bigband gevraag om de blaasbas te vervangen. Daarna ben ik met vrienden een top 40 band begonnen om vervolgens via enkele omwegen in een soulband in oprichting te belanden (Rock My Sock en na de naamsverandering Miss Funky Fly), 16 jaar lang. Na en pauze van enkele maanden kreeg ik de vraag om in een rockband te komen spelen (Rectifire). Vervolgens kwam via de gitarist van deze band The Rikky Rokker Experience in beeld, waar ik tot op heden in speel.
Naast The Rikky Rokker Experience speel ik de bas in een tribute band van Status Quo (Back To Back).

Eddy Zeelen

Keys

Eddy Zeelen (1984) is de toetsenist betrokken bij de band sinds 2010 tot 2015 en van 2018 tot heden.
Hij heeft vanaf 1994 keyboard- en pianoles gevolgd bij Douven Muziek te Linne, waarna hij in diverse popcoverbands heeft gespeeld.
Naast TRRE speelt hij in de pop-/rockband HEARD.
Hij bespeelt een Roland Fantom-G6 synthesizer/workstation en een midicontroller.

Jax Kraal

Drums

Jax komt uit een muzikaal gezin. Zijn moeder heeft in een bekend Amsterdams koor gezongen waarmee ze regelmatig optredens deed in het Concertgebouw en zijn vader was, voor de oorlog, beroepsmuzikant in verschillende orkesten en speelde piano en drums . Jax is op zijn 10e begonnen met muziekles. Eerst klarinet en daarna piano. Op zijn 14e is hij begonnen met drummen. Met een klasgenoot is hij zijn eerste bandje begonnen, Scratch, dat later zou uitgroeien tot de Limburgse hardrockband Avalon. Nadat hij gestopt was met Avalon heeft Jax een tijdje met oud TRRE gitarist Jan van Dinteren in de coverband Big Trouble gespeeld. Covers bleken niet echt zijn ding en na een Avalon reünie in 2006 is Jax begonnen met het schrijven van nummers. Muziek schrijven is leuk maar muziek moet ook gespeeld worden dus heeft hij met een aantal oude bekenden gebeld en zo is The Rikky Rokker Experiene ontstaan.

Brian Corcoran

Lyricist

Brian Corcoran is een geboren Schot. Hij komt uit Glasgow. Brian heeft een kunstzinnige hobby! Hij schildert en schrijft verhalen en gedichten. Nadat hij door Jax benaderd was om enkele teksten voor TRRE te controleren, is hij ook teksten voor de band gaan schrijven. Onder andere Battle,The best is yet to come, Music of the soul, Rockin ‘n’ Rollin en Two Hearts zijn pareltjes van zijn hand!

What's New

Nieuwe gitarist

11 November, 2022

The Rikky Rokker Experience is weer compleet! Graag stellen wij ons nieuwste bandlid aan jullie voor: Roy Simons, guitarist!

Almost ready

27 April, 2022

We zijn er zo goed als klaar voor! Ons Rikky Rokker goes Meat Loaf avontuur gaat bijna los! 5 juni te zien in Geleen! Check de eerder berichten hierover. Een uur onvervalste Meat Loaf covers! En uiteraard zullen The Rikky Rokker Experience originals ook niet ontbreken tijdens een avond vullend programma!

Facebook